Find din lokale havemand

FIND DIN LOKALE HAVEMAND

  

SENESTE NYT


Artikler
  Du er her: Forside » Hus & Have » Alpeviol, klassiker i nye klæder

Alpeviol, klassiker i nye klæder

Mange opfatter stadig alpeviolen som en juleblomst, og det er spild af god udestemning, for allerede nu er den et hit i efterårshaven. I takt med at sæsonen er rykket frem, rykker Cyclamen også hos de unge

Den velkendte alpeviol eller Cyclamen gør sig rigtig godt i selskab med sensommerens krukker med sit store, brede udvalg og intense farvespil. Samtidig er det en plante i konstant forandring, for der kommer hele tiden spændende nye farver og former på markedet.

Farvespektret inden for Cyclamen spænder fra hvid over i sart rosa, pink og mørkviolet, og blomsterne kan være både frynsede, flerfarvede og storblomstrede. De mange forskellige farver og størrelser inden for Cyclamen giver et væld af muligheder for at skabe dit helt eget look i boligen.

Romantik eller kolorit
Hvis du fx ønsker at skabe en romantisk og nostalgisk stemning, er en type i sarte farver og måske med frynsede blomster et sikkert valg, mens en af de mange pangfarver kan peppe efterårets farvespil op. Ligeledes kan Cyclamen sammensættes med andre matchende efterårskulturer, så du får et harmonisk tone-i-tone resultat.

Generationskløft i potteplanter
Men Cyclamen er ikke bare en plante, som forandrer udtryk alt efter sæson og kontekst, den er også med til at bygge bro mellem generationerne. Den generationskløft, som forbruget af potteplanter længe har befundet sig i, er nemlig ved at blive afløst af en fornyet interesse for planter blandt moderne forbrugere.

Retroforbrug
Det skyldes bl.a. det fænomen, der af forbrugsforskerne benævnes som nostalgisk eller retroforbrug, og som henviser til, at man finder tryghed i ting, der har været forbrugt en gang, og som derfor har en historie.

En plante som Cyclamen frembringer hyggelige minder om besøget hos bedsteforældrene med potteplanterne i vindueskarmen, samtidig med de nye typer og farver appellerer til yngre forbrugere, som genopfinder og forbruger planten i en ny sammenhæng. Fx kan Cyclamen ændre sit udtryk ved flere sat sammen i et fad eller med tre på række.

Billedtekst: Alpeviol - Fra mormor-agtig juleplante til moderne mønsterbryder på tværs af sæsoner og generationer.

Fakta:
Alpevioler er knoldplanter, der trives bedst på en lys plads. Skal stå køligt. Jorden holdes jævnt fugtig, men må ikke soppe i vand. Vandes i underskålen

 
NYESTE


SENEST OPDATEREDE



MEST BRUGTE



MINDST BESØGTE



HÅNDVÆRKER


Seneste Søgninger


Privacy Policy