Find din lokale havemand

FIND DIN LOKALE HAVEMAND

  

SENESTE NYT


Artikler
  Du er her: Forside » Hus & Have » Boligprisindeks: Salgspriser på stabil kurs i højsommeren

Boligprisindeks: Salgspriser på stabil kurs i højsommeren

Ejerlejlighedspriserne steg lidt i pris i juli, mens huspriserne faldt med en flad halvtresser

home husprisindeks:

· homes husprisindeks viser, at priserne på enfamiliehuse på landsplan faldt med 0,3 % fra juni til juli (sæsonkorrigeret) ? når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

· Det er anden måned i træk, at huspriserne falder. Forinden steg huspriserne tre måneder i træk.

· Siden februar, hvor priserne nåede det laveste niveau siden 2005, er priserne steget med 1,8 %.

· Over det seneste år er priserne faldet med 4,0 %, og sammenlignes priserne i juli med toppen i december 2006, så ligger de 22,3 % lavere.


home ejerlejlighedsprisindeks:

· homes ejerlejlighedsprisindeks steg på landsplan med 0,2 % (sæsonkorrigeret) fra juni til juli ? når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

· Efter et fald i juni steg lejlighedspriserne igen i juli. Lejlighedspriserne er dermed steget fem af de seneste seks måneder.

· Over det seneste år er priserne faldet med 3,5 %, og sammenlignet med toppe n i august 2006 er niveauet nu 28,7 % lavere.

· Prisstigningen i juli var drevet af en prisstigning i Region Midtjylland på 1,4 %. I Region Hovedstaden var priserne nogenlunde uændrede.

----

Kommentar til udviklingen for enfamiliehuse:

Et lille prisfald på 0,3 % fra juni til juli ifølge home husprisindeks understøtter blot den stabilisering, der har tegnet sig i løbet af 2012.

Stabiliseringen er allerede i gang med blandt andet flere handler end sidste år og stabiliserede, svagt stigende priser set over året til nu.

Og det vores forventning, at priserne hverken peger kraftigt op eller ned den kommende tid, hvilket er godt for både købere og sælgere.

"Stabilitet er egentlig bedre end både stor opgang og nedgang i boligpriserne. Med stabiliteten har køberne en vished for, hvad de skal betale, og sælgerne ved, hvad de kan få for boligen. Så vil vi formentlig se roen sænke sig og flere købere vil udnytte kombinationen af huse og lejligheder til lave priser og et rekordbilligt realkreditlån,? siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home.

På husmarkedet er det særligt de større byer, der trækker salget fremad, men der er også klare positive takter i eksempelvis Nordjylland.


Kommentar til udviklingen for ejerlejligheder:

Både i Aarhus og København er der markant fremgang i antallet af handler i forhold til for et år siden. Juli har budt på 22 % flere solgte ejerlejligheder. Det har betydet, at ejerlejlighedspriserne på landsplan er steget fem ud af de seneste seks måneder ? også fra juni til juli.

I den seneste måned holder priserne i Region Hovedstaden stort set status quo, mens det er fremgang i primært Aarhus, hvor ejerlejlighedspriserne i Region Midtjylland er steget med 1,4 %, der trækker priserne op.

Salgschef Carsten Andersen i home Aarhus City forklarer, at det lave udbud ? få lejligheder til salg ? slår igennem på priserne.

?Vi ser flere købere, og de er mere målrettede og handler hurtigere. Den lave rente driver køberne, og de tror på en fortsat lav rente i årene fremover,? siger Carsten Andersen.

Oven i det bliver lejlighederne udbudt til mere realistiske priser ? og de rigtige priser fra start fører oftere til et hurtigere salg og i sidste ende en bedre pris, forklarer han.

----


Venlig hilsen
Henrik Hauthorn Jensen

Journalist, kommunikation

home a/s
Søren Frichs Vej 36F, 8230 Åbyhøj
Tlf.: 86 15 43 00 - Direkte: 44 73 45 19 - mobil: 20 43 35 14

Du kan komme i kontakt med homes presseafdeling på hverdage mellem kl. 8.30 og 16.30 (fredag 8.30-15.30) på tlf. 86 15 43 00. Se mere på http://www.home.dk/om-home/presse

 
NYESTE


SENEST OPDATEREDE



MEST BRUGTE



MINDST BESØGTE



HÅNDVÆRKER


Seneste Søgninger


Privacy Policy