Find din lokale havemand

FIND DIN LOKALE HAVEMAND

  

SENESTE NYT


Artikler
  Du er her: Forside » Hus & Have » Efterårets plantetrend: Botanical Balance

Efterårets plantetrend: Botanical Balance

I vores søgen efter ro og overblik, spiller nostalgi og natur en stor rolle for den moderne forbruger. Det kan tydeligt aflæses i efterårets plantetrend, Botanical Balance. For selv om krisen har løsnet sit jerngreb om forbrugerne, sidder mærkerne stadig tilbage. Turbulens, usikkerhed og famlen efter nye pejlemærker præger tidsånden, og vi har brug for at hive stikket ud og finde os selv i et personligt frirum.

Anja Bisgaard Gaede, trendredaktør hos pej gruppen, som i samarbejde med Floradania Marketing har udformet plantetrenden, forklarer, hvordan det giver sig udslag i indretningen,

- Vi er inde i en tid nu, hvor vi gerne vil have ting ind fra det, vi kender fra tidligere. Det er det nostalgiske element, for i krisetider ser vi altid lidt tilbage og søger tryghed i det velkendte.

- Tryghed finder vi bl.a. i samspillet med naturen, og derfor er planter igen in i boligen. De skaber hygge og trygge rammer, og det mærker vi mere nu, hvor vi opholder os mere i boligen frem for at gå ud og bruge penge.

Personlig styling ? personligt refugium
Mens grønt er moderne og afspejler naturen, optræder efterårets farver violet og orange også i trenden.

Anna Marie Nielsen, der er marketingkonsulent hos gartnernes markedsføringsselskab, Floradania Marketing, giver nedenfor nogle idéer til, hvordan man kan indrette sig med planter i tidens trend.

- Sæt gerne flere planter sammen ? man kan fx kombinere forskellige planter i ens skjulere på en bakke, men man kan også vælge at bruge ens planter i et større fad pyntet med naturmaterialer ? i det hele taget efterligne naturen,

siger Anna Marie Nielsen og fortsætter,

- Interiørmæssigt oplever vi, at forarbejdet træ ? håndværket ? er på vej ind igen. Det er 50ernes nostalgiske inspiration, der her slår igennem, men man må også gerne tænke ud af boksen og prøve nye veje, når man skaber sit personlige refugium.

- Man kan fx vælge at bruge klatreplanter som fx Parthenoncissus og selv skabe spændende arrangementer i glasvaser, hvor planterne gror op ad naturpinde. Fordi gartneren har viklet rankerne om en bøjle, kan man jo sagtens fjerne den og eksperimentere med planterne, så det passer til ens egen personlige stil og indretning.

- Der er en masse muligheder, hvis bare man tør kaste sig ud i det,
slutter marketingkonsulenten.

Forslag til klatrende planter, der kan skabes spændende arrangementer med: Ceropegia
Dipladenia
Hedera
Hoya
Muehlenbeckia
Parthenoncissus

Få trendens farver ind i boligen med planter:
Beloperone
Campanula
Chrysanthemum
Cyclamen
Hibiscus
Phalaenopsis

Find mere inspiration på www.floradania.dk under Trends & Inspiration

 
NYESTE


SENEST OPDATEREDE



MEST BRUGTE



MINDST BESØGTE



HÅNDVÆRKER


Seneste Søgninger


Privacy Policy