Find din lokale havemand

FIND DIN LOKALE HAVEMAND

  

SENESTE NYT


Artikler
  Du er her: Forside » Hus & Have » Gasvarmeovne med el dumper i sikkerhedstest

Gasvarmeovne med el dumper i sikkerhedstest

Sikkerhedsstyrelsen har undersøgt syv forskellige typer gasvarmeovne med el-tilslutning. Ingen levede fuldt op til lovgivningen. To er tilbagekaldt fra forbrugerne, og tre har medført påbud om at trække dem tilbage fra detailhandelen. I værste fald kan ovnene give livsfarlige elektriske stød.

Sikkerhedsstyrelsen står i spidsen for en fælles nordisk indsats, hvor sikkerheden i transportable gasvarmeovne med el-tilslutning undersøges. Og det har desværre vist sig, at der var god grund til at få sikkerhedstestet de forskellige typer ovne, der sælges på det danske marked.

Ud af de syv ovne, som Sikkerhedsstyrelsen har fået testet indtil nu, udgjorde to en så stor sikkerhedsmæssig risiko, at styrelsen har givet påbud om tilbagekaldelse fra forbrugerne. Tre andre har fået påbud om at stoppe salget af ovnene, og trække dem tilbage fra detailhandelen. To importører kan nøjes med at få rettet op på mærkning af ovnen ved næste import.

'Det er producenten og importøren, der har ansvaret for at produkterne er forsvarlige. Produktet skal produceres, så det er sikkert. Vi udvælger så som myndighed løbende indsatsområder, hvor vi udfører kontrol, og gasvarmeovnene med el-tilslutning blev udvalgt, fordi vi havde en formodning om, at der kunne være sikkerhedsmæssige problemer. Det har desværre vist sig, at vi havde ret i den formodning', siger Mette Cramon, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen.

Kan give stød
Ifølge en undersøgelse fra Sikkerhedsstyrelsen har hvert tiende danske hjem en transportabel gasvarmeovn til flaskegas. Enten i udestuen, sommerhuset, kolonihaven eller i forteltet til campingvognen. Med den nye type gasvarmeovn, hvor der også er el i ovnen ? er produktet placeret i en højere risikogruppe end de tidligere kendte gasvarmeovne uden el-tilslutning. Og det har ved testen af de syv gasvarmeovne netop vist sig, at det især er el, der gør ovnen farlig. Samtidig er der ved flere ovne problemer med, at den vælter for let.

'Der er krav om, at der ikke er direkte adgang til strømførende dele, og derfor skal der være beskyttelse på, så man ikke nemt kan komme til. Den beskyttelse mangler desværre i en del af ovnene. I værste fald kan det betyde, at folk får livsfarligt stød', forklarer Mette Cramon.
 
NYESTE


SENEST OPDATEREDE



MEST BRUGTE



MINDST BESØGTE



HÅNDVÆRKER


Seneste Søgninger


Privacy Policy